مرصع پلو:
مرصع پلو ، لذیذ و دارای رنگ و طعم متنوعی است. در این پلو، از مواد گیاهی مثل هویج، بادام، کشمش استفاده شده است.
مواد لازم مرصع پلو:
برنج: 1 کیلو
فیله مرغ یا گوشت چرخ کرده: 1کیلو
پیاز: متوسط خرد شده 2 عدد
نمک: 1 قاشق چای خوری
زردچوبه: 1قاشق چای خوری
کشمش پلوئی: 100 گرم
زرشک: 150 گرم
خلال بادام: 100 گرم
خلال پسته: 100 گرم
روغن: 1 لیوان
خلال پرتقال: 2 لیوان
پودر هل: 1 قاشق چای خوری ▫️زعفران: سائیده شده 1 قاشق مرباخوری
شکر: 3 قاشق
آب: 1 لیوان
طرز تهیه مرصع پلو:
برنج را در آب خیس کنید و کنار بگذارید. زعفران را نیز در کمی آب جوش حل کنید و نگهدارید.
در قابلمه ای پیازها را با 1/4 لیوان روغن کمی سرخ کنید و وقتی به رنگ طلائی درامدند، فیله های مرغ یا گوشت های چرخ شده قلقلی را با آنها تفت دهید و نمک و زرچوبه را اضافه کنید.
پس از 5 دقیقه هم زدن مرغها، 1 لیوان آب روی آنها بریزید و اجازه دهید تا فیله ها به مدت 15 دقیقه خوب بپزند. سپس فیله ها را از آب مرغ بیرون بیاورید.
در تابه ای 1/4 لیوان از روغن را بریزید و زرشک و کشمش تمیز شده را در آن تفت دهید و سرخ کنید.
2 قاشق شکر اضافه کنید و هم بزنید. خلال پرتقال را نیز جداگانه با 1 قاشق شکر و خلالهای بادام خوب تفت دهید.
برنج را آبکش کنید. قابلمه مورد نظر را حاضر کنید و نصف روغن باقی مانده را کف آن بریزید. نصف برنج را در قابلمه بریزید و فیله ها را روی آن قرار دهید.
نصف از برنج باقی مانده را بریزید و نصف خلال پرتقال و بادام را روی آن بریزید. بقیه برنج را اضافه کنید و 1/3 لیوان آب دور مواد قابلمه بریزید و در آن را بگذارید.
هنگامی که در قابلمه عرق کرد، آب مرغ را صاف کنید و با روغن باقی مانده و مخلوط زعفران و آبجوش روی پلو بریزید و آن را دم کنید.
وقتی پلو دم کشید دیس زیبایی را حاضر کنید و پلو را یکی در میان با مخلوط زرشک و کشمش درون دیس بکشید.
در نهایت برای تزئین روی پلو می توانید مقداری از مخلوط زرشک و کشمش، و نصف خلال بادام و پرتقال را همراه با مقداری پلو زعفرانی روی مرصع پلو قرار دهید تا زیباتر شود.
همچنین بخوانید:
- 14 خواص عالی آلوئه ورا و عوارض احتمالی آلوئه ورا
- طرز تهیه پیتزا برشته و خوشمزه در ماکروفر
- آموزش کشک بادمجان با دو روش و نکات اصولی “کشک بادمجان”
تکنیک هایی برای خوشمزه تر کردن مرصع پلو:
- برای استفاده از خلال اگر به جای پوست پرتقال از پوست نارنج استفاده شود طعم بهتری داشته باشد.
- برای خوشمزه تر شدن این غذا اگر از ته چین ماست یا مرغ استفاده کنید خوشمزه تر خواهد شد.
- برای تزیین از کمی پلو زعفرانی استفاده کنید.
- در تهیه مرصع پلو، حتما از برنج ایرانی ابکش شده استفاده کنید نه برنج کته
- برای تهیه خلال پرتقال، باید قسمت نارنجی رنگ پوست پرتقال را جدا کنید و به صورت خلالی درآورید و بعد آن را 3 بار به مدت 7 دقیقه در آب بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. در مرحله سوم جوشاندن، به اندازه یک بند انگشت نبات به خلال ها اضافه کنید تا خلال های پرتقال شیرین شوند.
- سعی کنید از زعفران زیاد در پخت این غذا استفاده کنید.
- زعفران را می توانید جداگانه با مقداری برنج مخلوط کنید و به زرشک اضافه نکنید تا ترکیب بندی رنگ مرصع پلو زیبا تر شود.
- در تهیه مرصع پلو از گوشت به جای مرغ و ماهی نیز میتوان استفاده کرد. به این صورت که گوشت را به شکل قلقلی در روغن سرخ کنید. و آن را با خلال ها روی برنج اضافه کنید و تزیین کنید.
- برای گرفتن تلخی خلال های بادام و پسته آن ها را از شب قبل در آب و مقداری شکر قرار دهید.اگر هم در گلاب خیس کنید خوشمزه تر و خوش عطر تر میشوند.
- دقت کنید در مرصع پلو خلال ها بر روی برنج قرار بگیرند.
- از رنگ های خوراکی نیز برای زیباتر شدن مرصع پلو می توانید استفاده کنید.
منبع : مرصع پلو نمناک