بادمجان شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است که در برخی شهرهای کشورمان به عنوان یکی از مجلسی ترین غذاهای مجالس شناخته می شود. این غذای خوشمزه از ترکیب گوشت چرخ کرده ، بادمجان و گوجه فرنگی تهیه می شود.این غذا در شهرهای مختلف کشورمان با روش های مختلفی طبخ می شود. می توانید بادمجان شکم پر را بدون گوشت چرخ کرده تهیه کنید. ضمن اینکه می توانید برای خوشمزه تر شدن این غذا به آن قارچ و پنیر پیتزا هم اضافه کنید. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر بادمجان شکم پر تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری بادمجان شکم پر تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش این غذای خوشمزه از سایت تهران آشپز همراه باشید
مواد لازم بادمجان شکم پر
- بادمجان ۴ عدد
- پیاز متوسط ۲ عدد
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- روغن مایع به اندازه کافی
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- سبزی خشک ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه بادمجان شکم پر
ابتدا بادمجان ها را پوست میگیریم ومیشوییم و مقداری نمک روی آنها میپاشیم وبه مدت ۳۰ دقیقه صبرمیکنیم تا هم تلخی بادمجان وهم آب اضافه آن کاملا خارج شود.
البته این کار باعث میشود بادمجان ها روغن کمیتری نیز جذب کنند.در این ۳۰ دقیقه ما مایه داخل بادمجان را آماده میکنیم به این صورت که پیاز ها را پوست میگیریم ومیشوییم وروی تخته نگینی خرد میکنیم ودرتابه ای روغن به میزان لازم میریزیم و حرارت راکم میکنیم تا داغ شود سپس پیازها را درآن تفت میدهیم تا نرم و طلایی شوند و کمی زردچوبه روی پیاز ها میریزیم ورب گوجه فرنگی را نیز میافزاییم و تفت میدهیم تا سرخ شود و طعم خام آن از بین برود و زیر شعله همچنان کم است و ما پس از سرخ شدن رب گوجه فرنگی و تفت دادن آن نیمی ازمواد را برای تهیه سس مخصوص بادمجان شکم پر بر میداریم و کنار میگذاریم
گوشت چرخ را داخل تابه می ریزیم و با مواد تفت می دهیم و کمی نمک،فلفل سیاه روی آن ها می ریزیم و مجددا تفت میدهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند،آنگاه نیمی از سبزی خشک را روی مواد میریزیم(شامل سبزیجات معطر مانند،گشنیز،جعفری،ترخون و….) و خوب تفت میدهیم تا مواد کاملا مخلوط شوند و تابه را کنار میگذاریم گوجه فرنگی ها را میشوییم و با رنده ریز رنده میکنیم و در قابلمه ای میریزیم و نصف لیوان آب روی آن میریزیم و مخلوط پیاز داغ و رب گوجه فرنگی که کنار گذاشته بودیم را به مواد قابلمه میافزاییم و حرارت را ملایم میکنیم تا آب داخل قابلمه بجوش بیاید،آن وقت نمک و فلفل سیاه روی مواد سس میریزیم و صبر میکنیم و ۳ دقیقه بعد قابلمه را از روی حرارت بر میداریم و کناری میگذاریم.
با رهاوب همراه باشید
بادمجان ها را(اگر نمک زیاد زده اید و احساس می کنید مزه شوری میدهد)آبکش میکنیم
در غیر این صورت نیاز به آبکشی نیست و تنها با یک دستمال تمیز روی آنها را خشک میکنیم و از طول آنها با چاقو میبریم تا پایین ولی نصف نمیکنیم فقط یک برش عمیق میزنیم به وسط بادمجان ها (چون مواد را داخل آنها میخواهیم بریزیم) و در یک تابه روغن میریزیم و روی شعله با حرارت کم اجازه میدهیم تا روغن داغ شود و بادجان ها را داخل تابه میچینیم تا سرخ شود.
هر دو طرف بادمجان ها را سرخ میکنیم. داخل تمام بادمجان های سرخ شده را با قاشق از مایه گوشت پر میکنیم و در قابلمه ای که سس درست کردیم بادجان های شکم پر را میچینیم و مجددا قابلمه را روی حرارت ملایم میگذاریم تا آب سس تبخیر شود و بادمجان ها طعم سس را جذب کنند.
در آخر بادمجان های شکم پر را در دیس میکشیم و با نان یا پلو نوش جان کنید.
منبع: prepare.food.blog