حریره بادام یکی از غذاهای بسیار مقوی و مغذی برای کودکان در سن رشد و سالمندان است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای معده های حساس نیز بسیار مناسب است. حریره بادام از نظر ظاهری شباهت زیادی به فرنی آرد برنج دارد.

به عنوان یک مادر بعد از این که نوزاد به سن شش ماهگی که زمان خوردن غذای کمکی است برسد، شاید بزرگ‌ترین دغدغه‌تان این باشد که چه غذایی در رژیم غذایی کودک‌تان قرار دهید تا علاوه بر این که راحت هضم شود، مقوی بوده و رشد جسمی و ذهنی او را تامین کند. حریر بادام یا فرنی بادام یکی از غذاهای سنتی ایرانی است. در گذشته که غذاهای آماده کم‌تر بوده فرنی بادام را به عنوان غذای کمکی به کودک می‌دادند. به غیر از غذای کودک این غذا برای بزرگسالان و افرادی که در معرض پوکی استخوان هستند فوق‌العاده است. بنابراین این غذا را در رژیم غذایی‌تان به عنوان عصرانه یا حتی در ماه رمضان به عنوان افطاری میل کنید. در ادامه به طرز تهیه حریره بادام خواهیم پرداخت

پخت حریر بادام

مواد لازم برای درست کردن حریره بادام:

  • بادام: 6 عدد
  • آرد برنج: 2 قاشق سوپ خوری
  • شیر پاستوریزه، یک استکان (حدود 60 میلی‌لیتر)
  • شکر: 1 قاشق چای خوری
  • آب: نصف استکان (حدود 30 میلی‌لیتر)

طرز تهیه حریر بادام :

  • مرحله 1

    ابتدا بادام‌ها را در آب بریزید و بگذارید آب به جوش بیاید.

  •  مرحله 2

    30 ثانیه بیشتر لازم نیست بجوشد.

  •  مرحله 3

    بادام‌ها را آبکش کنید، رویشان آب سرد بگیرید و بلافاصله، به راحتی آنها را پوست بکنید.

  •  مرحله 4

    سپس بادام‌ها را با مقداری آب سرد و شکر در مخلوط‌‌کن بریزید تا در عرض چندثانیه به مایعی سفیدرنگ و شیرمانند تبدیل شود.

  •  مرحله 5

    این مخلوط را روی شعله ملایم در حالی که به طور مرتب هم می‌زنید، به مدت حدود 20 دقیقه بپزید.

  •  مرحله 6

    سپس آرد برنج را در شیر سرد حل کرده و به مخلوط فوق اضافه کنید و مجددا مرتب هم بزنید تا قوامی مانند ماست پیدا کند

ارزش غذایی بادام چیست؟

بادام یکی از مغزیجات مفید است و حاوی 4 درصد آب، 22 درصد کربوهیدرات، 21 درصد پروتئین و 50 درصد چربی است، هر 100 گرم بادام، 579 کالری دارد و حاوی ویتامین ب، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین e، کلسیم و منیزیوم و آهن و فولات و ... است. بادام به دوشکل بادام شیرین و بادام تلخ وجود دارد. بادام شیرین پرطرفدار است. اما بادام تلخ نیز براحتی قابل خوردن است و به معنای واقعی تلخ نیست.

منبع: میهن بلاگ